како користити АМД-357 цнц пунцх машина

1. Пресе ће радити самостално само након учења, овладавајући структуру и перформансе цнц пунцх машине , упознати са оперативним правилима и добити дозволу за рад.

2. Правилно користите сигурносну заштиту и управљачке уређаје на ЦНЦ машини за пресовање и не расклапајте их произвољно.

3. Проверите све делове алатке машине за пиштање цнц као што су пренос, прикључак и подмазивање, а заштитни сигурносни уређај је нормалан.

4. Машина треба да ради празно 2-3 минута пре рада, провери флексибилност ножне кочнице и других управљачких уређаја и потврди да се може користити након нормалног рада без икаквих болести.

5. Калупи морају бити чврсто причвршћени, горња и доња калупа треба поравнати, треба осигурати исправан положај, а испирање испирања машинске алатке носити ручно како би се обезбедило да калупи раде под добрим условима.

6. Пазите на подмазивање пре вожње. Уклоните све плутајуће предмете из кревета.

7. Када се преса креће или покреће, оператер треба да стоји правилно, држи одређено растојање између руке и главе машине, и обратите пажњу на покрет покрета у било ком тренутку. Није дозвољено да разговарају са другима.

8. Специјалне алате треба користити да би се направили мали делови за пробијање или израду, а ниједна рука не би требало користити за директно храњење или узимање делова.

9. Треба поставити сигурносне заграде или друге сигурносне мере како би се избегло ископавање приликом прављења дугих делова тела за пробијање или израду малих дијелова.

10. Када се једносмјерни ударац, руке и стопала не смеју ставити на ручну или ножну кочницу, и морају се померити (ступити) једном како би се спречиле несреће.

11. Када два или више људи раде заједно, лице задужено за подизање (газишта) кочнице мора обратити пажњу на дјеловање фидера.

12. Зауставите се на крају рада, одрежите струју, обришите машински алат и уредите окружење.