План преноса мастила за друм типа

Пренос зупчастог зупчаника

4.jpg

Главне предности преноса зупчаника су следеће: 1 Тренутно преносни однос је константан, операција је стабилна, пренос је тачан и поуздан, а простор може пренети покрет и снагу између било које две осе; 2 Погодан је за широк спектар снага и брзине, а снага је од мале вредности близу нуле. На десетине хиљада киловата, периферна брзина од веома ниске до 300м / с; 3 висока ефикасност преноса, η = 0,92 ~ 0,98, у најчешће коришћеном механичком мењачу, ефикасност преноса степена преноса је већа; 4 поуздан, дуг век трајања; Мала величина и компактна структура.


Главни недостаци преноса зупчаника су: високи захтеви за прецизност производње и уградње, специјална производња опреме, високи трошкови и нису погодни за пренос између две осе на великим раздаљинама.


Основни захтеви за пренос мењача треба да задовоље: 1 Тренутно преносни однос је константан, а ударци, вибрације и бука су мали, што може гарантирати бољу стабилност преноса и већу прецизност кретања. 2 Под претпоставком мале величине и мале тежине, точак Зуби имају високу чврстоћу, добру отпорност на хабање, велику носивост и могу постићи очекивани радни век.


Преклопни погон појаса


Главне предности погона појаса: 1 пуфер и апсорпција амортизера, глатка трансмисија, мала бука; 2 трака за ремен помоћу силе трења, клизи између појаса и контактне површине ременице током преоптерећења, како би се спречило оштећење других делова; 3 је погодан за двоструки централни тренутак Веће прилике; 4 једноставна структура, производња, уградња и одржавање су погоднији, ниски трошкови.


Недостаци погона појаса: 1 не може гарантовати тачан однос преноса; 2 треба већу напонску снагу, повећати снагу вратила и лежај; 3 укупна величина уређаја за пренос је већа, а не довољно компактна; 4 трајање затезања краћа, смањена ефикасност преноса.


С обзиром на горње карактеристике, погон појаса се примарно примјењује на: 1 прилике за велике брзине, углавном кориштене за прву фазу излаза из главног покретача. 2 средња и мала преносна снага, обично не више од 50 кв. 3 Преносни однос углавном није већи од 7, а максимално је 10. 4 Однос преноса не захтева веома прецизан.


Погон са ланцем за преклоп


Ланчани погон има неке карактеристике пријеносног појаса и погонског погона. Његове предности су: ланчани погон нема еластично клизање и клизање, може задржати тачан просечан преносни однос; величина преноса је компактна; не захтева велики напон, дјелујући на осовину Оптерећење је мала; носивост је велика; ефикасност је висока (η = 0,95 ~ 0,98). Истовремено, енергија преноса ланца апсорбује вибрације и ублажава ударе, структура је једноставна, трошкови обраде су мали, тачност инсталације је ниска и погодна је за пренос са великом средишном растојањем и може радити у грубим окружења као што су висока температура, велика влажност и загађење тешким уљима.


Мане ланца погона: нису довољно глатке током брзог рада; удар и бука у погону; није погодан за употребу у преносима у којима се оптерећење у великој мери мења и брзо се мења; може се користити само за пренос између паралелних осовина; тачност инсталације и однос трошкова производње Погон високо.


Применљиве прилике за погон ланца: широко се користи у трансмисији са великим средишњим растојањем, вишекорним и просечним односом преноса. Пренос ланца може се користити за отварање са отвореним мотором са лошим окружењем, преношењем у ниским брзинама и тешким радним операцијама, као и са брзим преносом доброг подмазивања. Снага преносног ланчаног ланца је обично испод 100кв, брзина ланца је испод 15м / с, однос преноса И <=> Тренутно максимална снага преноса може да достигне 500 кВ, а максимална растојање центра може да достигне 8 м.